Belépés
Magukra hagyták haldokló szeretteiket 16 BBC History BBC His
... Cikkét rövidítve közöljük.
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Családokat tett tönkre a vekker
Ez már nem felkelés, ez szabadságharc
Csaknem vérbe borult Európa
Az 1355-ös évben Giovanni Boccaccio még így, több mint 660 év távolából is vérfagyasztó sorokat vetett papírra. Az 1340-es évek végétől Európán végigsöprő, mai tudósok szerint minden bizonnyal a Yersinia pestis ba...
2018-07-22 08:56:28
Az ősmagyarok konyhája (Őseink főzési technikája)
... füstölést is.



A szárított hús készítése pásztorembereinknél ma is fellelhető. Giovanni Villani XIV. századi olasz történetíró így számolt be a Magyarországon látottakról: "Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasz...
2016-03-01 16:32:57
Lássuk az olasz fasizmusról az érem másik oldalát!
Lássuk az olasz fasizmusról az érem másik oldalát!

2015. május 08. 11:32
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

,,Fasiszta!" Túlontúl sokan megkapták és megkapják e szitokszónak szánt szót. Most, amikor Mussolini halálára emlékezünk, illő, hogy ezúttal is tiszta vizet öntsünk a pohárba. Lássuk hát az olasz fasizmusról az érem másik oldalát!
...
2015-05-09 20:47:21
Nem mi, egy kommunista mondja: a fasizmus rendpárti volt
... Olaszország
Oriani, Alfredo: Az eszmék forradalma. (előszó: Benito Mussolini)
A gyermekvédelem Olaszországban
Orsi, Pietro: A mai Olaszország
Pap László: Mussolini élete
Papini, Giovanni: A mi háborúnk
Papini, Giovanni: Az én Itáliám
Pini, Giorgio: Mussolini
Podrabszky-Ince: Mussolini gazdasági eredményei
Regős Ferenc: Az olasz korporat...
2013-11-10 09:39:48
Őseink étke
... Európában a füstölés, Ázsiában és őseinknél az aromás füvekkel (kakukkfűvel, rozmaringgal, tárkonnyal) való pácolás volt. A szárított hús készítése pásztorembereinknél ma is fellelhető. Giovanni Villani XIV. századi olasz történetíró így számolt be a Magyarországon látottakról: "Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a...
2012-12-21 07:47:17
magyarorszag_tortenete_05_az_anjouk_birodalma_1301-1387
... Európa-szerte százezrek keltek útra - többségük életében elször hagyta el szülföldjét. Egy névte len német krónikás szerint naponta 30 000 ember érkezett a városba, firenzei kollégá ja, Giovanni Villani úgy látta, ,,a rómaia Zarándokok érkeznek Rómába, a szentévre, 1300-ban. Krónikaillusztráció, 15. század kon kívül állandóan 200 000 zarándok volt Rómában". Még a legobjektívebb fo...
2012-02-22 21:26:22
A nyereg alatt puhított hús
... értettek ahhoz, amit ezer évvel később Villani írt a magyarokról, hogy a húst nemcsak friss állapotban tudták fölhasználni, hanem kiszárítva is, és magukkal hordva, sok ideig konzerválták." GIOVANNI VILLANI, a XIV. századbeli firenzei író, a korabeli magyarokról azt jegyzi föl, hogy a marha húsát nagy üstökben megfőzik. "Mikor jól megfőtt, leszedik a csontról, besózzák és kemencéb...
2011-01-16 13:49:28
V. Kelemen (195.)
V. Kelemen uralkodói néven lépett a katolikus egyház legfőbb hivatalába a történelem 195. pápája. Kelemen hosszú ideig ült Szent Péter trónján, majdnem tíz évig irányíthatta az egyházi szervezetet, amely ebben a korban vagy küzdelmes pontifikátust jelentett, vagy teljes együttműködést a francia udvarral. Kelemen ez utóbbit választotta, amely kitörölhetetlen nyomokat hagyott az egyh...
2009-05-09 16:57:47
VIII. Bonifác (193.)
... fontos célja is volt az egész éves zarándoklat meghirdetésével. Az egyik pusztán anyagi jellegű volt, ugyanis a pápa nem hagyott fel a keresztes hadjárat álomképével. Egy firenzei krónikás, Giovanni Villani szerint több mint 200 ezer zarándok tartózkodott egyszerre a városban az egész Szentév alatt. A történelmi feljegyzések szerint Európa minden részéből érkeztek zarándokok, sőt ...
2009-05-09 16:51:40
Az ősmagyarok konyhája
... Európában a füstölés, Ázsiában és őseinknél az aromás füvekkel (kakukkfűvel, rozmaringgal, tárkonnyal) való pácolás volt. A szárított hús készítése pásztorembereinknél ma is fellelhető. Giovanni Villani XIV. századi olasz történetíró így számolt be a Magyarországon látottakról: "Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a...
2007-04-18 04:32:16
1 
Címkék: History BBC His, KORÁBBAN TÉMÁBAN, Giovanni Boccaccio, Giovanni Villani XIV, Tompó László, Benito Mussolini, Regős Ferenc, Giovanni Villani, GIOVANNI VILLANI, Szent Péter, ősmagyarok konyhája, olasz fasizmusról, érem másik, kommunista mondja, fasizmus rendpárti, nyereg alatt, 1355-ös évben, 1340-es évek, eszmék forradalma, gyermekvédelem Olaszországban, olasz korporat, aromás füvekkel, rómaia Zarándokok, húst nemcsak, korabeli magyarokról, marha húsát, katolikus egyház, egyházi szervezetet, korban vagy, francia udvarral, egész éves, egyik pusztán, keresztes hadjárat, firenzei krónikás, egész Szentév, történelmi feljegyzések, szentkoronaradio, kitörölhetetlen, meghirdetésével, együttműködést, magyarországon, olaszországban, legobjektívebb, gyermekvédelem, szabadságharc, pontifikátust, vérfagyasztó, fölhasználni, szitokszónak, magyarorszag, leválasztják, rozmaringgal, szeretteiket, irányíthatta, tartózkodott, feljegyzések, konzerválták, kakukkfűvel, történetíró, látottakról, zarándoklat, magyarokról, szervezetet,
© 2013 TVN.HU Kft.